El Departament d'Interior i el Servei Català de Trànsit se sumen avui a la celebració de la Nit Europea Sense Accidents, una iniciativa que pretén conscienciar i fer reflexionar els joves sobre la incompatibilitat de l'alcohol i les drogues amb la conducció i promoure la figura del conductor alternatiu per evitar accidents.

Per aquest motiu, aquesta pròxima nit, des de les 10 fins a les 6 de la matinada, agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra faran 62 controls específics de drogoalcoholèmia als eixos viaris propers a àrees d'oci nocturn, per prevenir conductes de risc al volant relacionades amb el consum d'alcohol i drogues entre els joves.

En aquests punts de vigilància, es promourà la figura del conductor alternatiu, una persona que es designa dins del grup d'amics i que es compromet durant la nit a no beure ni a consumir substàncies estupefaents per poder tornar a casa sans i estalvis.

La Nit Europea Sense Accidents es difondrà també a través dels panells lluminosos de les carreteres de Catalunya. A més, en aquests panells també es conscienciarà els usuaris dels perills de combinar les begudes alcohòliques amb la conducció, amb diversos missatges relacionats en aquest sentit.