Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges generalitzades que afectaran Catalunya a partir d'avui al matí i que es preveu que es mantinguin fins diumenge. A més, les pluges podrien anar acompanyades de fort vent.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les previsions indiquen que es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya, però especialment al litoral i prelitoral de Barcelona i de Girona al migdia, quan es podrien assolir valors superiors. En tot l'episodi es poden acumular quantitats significatives de pluja.

L'episodi és previst que s'intensifiqui de cara al migdia, especialment a les comarques del litoral i prelitoral barceloní i gironí, on s'espera que hi hagi les incidències més importants. Podrien afectar zones urbanes i també rius i rieres al litoral que poden créixer de forma sobtada.

A partir del vespre fins al matí de diumenge és previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.