La forta ventada que s'ha produït aquest dilluns al migdia a Berga ha obligat els Bombers a fer 22 sortides a la ciutat, en només tres hores, entre les 2 del migdia i les 5 de la tarda. La ratxa màxima de vent a Berga ha estat de 92 km/h (a les 3 de la tarda), però al santuari de Queralt s'ha registrat una punta màxima de 141 km/h.

Entre d'altres incidències, el vent ha tombat un senyal del carrer Lluís Companys de Berga, que, en caure, ha ferit lleument una vianant de 33 anys d'edat. La dona hes tat evacuada pel SEM a l'hospital de Sant Bernabé, amb contusions lleus a la cama, segons els Bombers.

La resta d'incidències han estat relacionades amb la caiguda d'arbres, cartells, teules i tot tipus d'elements a la via pública. Alguns dels arbres han caigut damunt de cotxes aparcats, concretament al polígon de la Valldan i al carrer Sardana. A fora de Berga, els Bombers de la Generalitat han fet dues sortides més a la comarca relacionades amb el vent.

A la resta de la Catalunya Central, les altres comarques més afectades pel vent han estat l'Anoia (amb cinc incidències entre les 2 i les 5 de la tarda) i el Solsonès (amb dues).