Un grup d'unes 200 persones ha tallat de forma intermitent des de les 6 del matí i fins les 12 del migdia la línia de Renfe R4 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet. Els manifestants s'han posat al mig de la via amb pancartes que reclamen la «llibertat dels presos polítics».

El primer tren l'han aturat a les 6 del matí. Una estona més tard hi ha fet acte de presència efectius dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra que han demanat que dissolguessin el tall. Gairebé passada una hora li han obert el pas.

A les 7 han tornat a interrompre el servei i han arribat a coincidir dos combois a l'estació. Molts dels viatgers han optat per baixar a l'andana per seguir l'espera. La intenció és que l'acció es mantingui al llarg del matí.

Tallen la R4 a Sant Vicenç de Castellet

Tallen la R4 a Sant Vicenç de Castellet

Servei restablert

La circulació dels trens de Rodalies a les línies R1, R3, R4 i R16 ha quedat restablerta a partir de les 12 tot i que s'acumulen importants retards, segons fonts de la companyia Renfe.

Els manifestants han envaït les vies a Mataró i a Blanes, tallant el servei a l'R1, mentre que una altra acció reivindicativa a Montcada Bifurcació ha afectat la circulació a les línies R3 i R4, línia també afectada pel tall de primera hora a Sant Vicenç.