L'observatori de Pujalt, a l'Alta Anoia, ha registrat aquest dilluns al matí una ràfega màxima de vent de 93 km/h, un valor poc habitual a la zona, segons indiquen des de l'observatori. La velocitat mitjana del vent d'aquest matí és de 55 km/h.

Per la seva banda, al santuari de Queralt, al Berguedà, a les 10.20 hores, s'ha registrat una punta màxima de vent de 98,6 km/h, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Malgrat el fort vent que bufa en aquestes zones, els Bombers no han hagut d'intervenir en cap incidència relacionada per vent a la Catalunya Central.

On el vent sí que està causant molts problemes és a l'Alt i al Baix Empordà. El Servei Català de Trànsit demana molta precaució al volant als conductors que circulin per l'AP-7 (entre la Jonquera i Figueres), la N-II (entre la Jonquera i Figuers), la N-260 (entre Vilajuïga i Portbou) i la C-31 (entre Castell i Platja d'Aro).

El vent també causa afectació a les terres de l'Ebre i, per aquest motiu, Trànsit demana precaució al tram de l'AP-7 entre l'Aldea i Amposta.