Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes de nacionalitat xilena, d'entre 25 i 44 anys d'edat, acusats d'haver comès tres robatoris en domicilis d'Esparreguera, Pallejà i Granollers. La detenció va ser possible després que un agent fora de servei enxampés dos dels lladres marxant del domicili d'Esparreguera. Tots tres acusats acumulen més de 25 antecedents policials per robatoris similars.

Els fets, segons van explicar ahir els Mossos, es remunten al mes de setembre, quan es va cometre un robatori en un habitatge d'Esparreguera. Un agent fora de servei va observar dues persones sortint de l'immoble i marxar del lloc amb un vehicle, i va proporcionar informació cabdal a la Unitat d'Investigació dels Mossos per identificar els dos autors dels fets.

Els investigadors també van constatar que els dos sospitosos haurien comès un segon robatori, només dos dies després, en un domicili de Pallejà, d'on es van endur joies i diners en efectiu. Finalment, el 15 de novembre passat, els Mossos van detectar un vehicle, on anaven els dos investigats i una tercera persona, a Granollers. Allà els van aturar i detenir in fraganti mentre cometien un altre robatori en un domicili. Durant l'escorcoll, els agents van localitzar uns guants i una radiografia, utilitzada en aquest tipus de delictes, entre altres objectes.

Els detinguts van passar a disposició del jutge de guàrdia de Granollers, que els va deixar en llibertat amb càrrecs. Però els va retirar els passaports i tenen prohibit sortir del territori estatal.