Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Bages ha convocat per aquest divendres a la tarda una concentració antifeixista a Balsareny, amb el lema "Fora feixistes. Ni a Balsareny ni enlloc".

La manifestació té el suport del CDR Balsareny, que assegura que "vol ser el punt i final del clima tens que es respira al poble, des de fa uns mesos enrere, i que s'ha agreujat les darreres stemanes". Segons el CDR, "no es pretén assenyalar a ningú ni dividir en bàndols, sinó al contrari. És un clam per la convivència al poble i a la comarca. Un clam per aturar el feixisme més ranci de l'ultradreta".

La convocatòria antifeixista és a les 16.30 hores a la plaça de la Mel i arriba en resposta a la concentració espanyolista convocada inicialment per a mitja hora després, a les 17 hores, a la plaça de l'Ajuntament. La celebració de l'acte espanyolista, però, és un interrogant, després que algunes plataformes convocants hagin anunciat la seva suspensió, arran que ho hagi demanat expressament la família a qui presumptament es va intentar cremar una bandera espanyola.

En aquest cas, l'acte espanyolista està impulsat per grups com Somatemps, amb el lema "Solidaritat amb les famílies víctimes del separatisme", i arriba després que algú intentés cremar presumptament una bandera espanyola penjada en un balcó dissabte passat a la matinada i acabés causant un petit incendi a l'entrada de l'edifici.

Les dues concentracions es produiran sis dies després que un grup d'ultres espanyolistes fessin un escarni davant de la casa de l'alcalde de Balsareny, on van llançar ous i van cremar estelades.