Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Olesa de Montserrat de 41 anys acusat d'haver comès sis atracaments violents a la població olesana, i dos més al Prat de Llobregat i a Tarragona. A Olesa, en concret, l'atracador va assaltar dos clients de caixers automàtics, un repartidor de pizzes al carrer, i els empleats d'una benzinera, un forn de pa i un estanc. Després de passar a disposició judicial, ja ha ingressat a presó de forma provisional.

Per cometre aquests fets, l'olesà va actuar amb un altre atracador, que també ha estat identificat pels Mossos i que actualment ja era a la presó, després que la Guàrdia Civil el detingués a Cantàbria per un atracament ocorregut en una benzinera d'aquesta comunitat autònoma.

La investigació, segons van informar aquest dimecres els Mossos d'Esquadra, es va iniciar a mitjan mes de novembre, quan els agents van tenir coneixement d'un atracament en una benzinera d'Olesa. Els dos autors, un d'ells a cara descoberta i l'altre tapat amb una caputxa i un tapaboques, havien amenaçat la treballadora de l'establiment amb un ganivet, s'havien endut la recaptació i havien fugit en un vehicle.

Els investigadors van saber que els mateixos autors, cinc dies després, el 20 de novembre, havien comès un segon atracament amb arma de foc en una benzinera del municipi del Prat del Llobregat. L'endemà, 21 de novembre, es va produir un tercer atracament amb arma de foc en una altra benzinera, aquest cop a Tarragona.

A més a més, un d'ells, l'olesà, també havia comès cinc robatoris amb violència i intimidació més els dies 17, 18 i 27 de novembre a la localitat d'Olesa de Montserrat: dos d'ells a l'interior de caixers automàtics, un a un estanc, un a l'interior d'una fleca i un altre a un repartidor de pizzes al carrer.

Immediatament, es va crear un equip conjunt d'investigació que va aconseguir identificar plenament els dos autors dels atracaments, que va culminar el dilluns 4 de desembre, amb la detenció d'un d'ells, que ja tenia setze antecedents policials.

El segon autor, investigat pels atracaments a les tres benzineres, estava actualment en presó, per la seva detenció a Cantàbria per part de la Guàrdia Civil, per un atracament amb arma de foc en una benzinera d'aquesta comunitat autònoma.

El detingut olesà va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. En total, els Mossos li atribueixen vuit delictes de robatori amb violència i intimidació.

La investigació policial s'ha produït de forma conjunta entre les comissaries dels Mossos d'Esquadra de Martorell, del Prat de Llobregat i de Tarragona.