Més controls d'alcoholèmia amb motiu dels sopars d'empresa

Trànsit inicia una campanya contra l'alcohol i les drogues durant les festes prèvies a Nadal

16.12.2017 | 07:10

El Servei Català de Trànsit va engegar aquest dimecres una campanya de control del consum d'alcohol i drogues en carreteres i zones urbanes, amb l'objectiu de vetllar per la seguretat en la mobilitat i controlar els desplaçaments que es faran per les festes prèvies a Nadal, com són, per exemple, els sopars d'empresa. La campanya, que coordina Trànsit amb els Mossos i les policies locals, finalitzarà el 22 de desembre.

El 46,2% dels conductors morts en accidents a Catalunya van donar positiu en consum d'alcohol, drogues o psicofàrmacs el 2016, segons l'Institut de Medicina Legal. El consum d'aquestes substàncies és un dels principals factors concurrents en la sinistralitat viària i agreujant de la lesivitat.

Les celebracions prèvies al Nadal comporten un nombre elevat de desplaçaments a les carreteres catalanes i Trànsit recorda que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles. En la darrera campanya intensiva de control de drogues i alcohol, que es va realitzar el juny passat, es van detectar 1.030 positius en alcohol, dels quals 174 van ser penals i 856 administratius, i 283 positius indiciaris en drogues. Trànsit recorda que, encara que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges permesos, el risc d'accident pot incrementar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema