El Servei Català de Trànsit va engegar aquest dimecres una campanya de control del consum d'alcohol i drogues en carreteres i zones urbanes, amb l'objectiu de vetllar per la seguretat en la mobilitat i controlar els desplaçaments que es faran per les festes prèvies a Nadal, com són, per exemple, els sopars d'empresa. La campanya, que coordina Trànsit amb els Mossos i les policies locals, finalitzarà el 22 de desembre.

El 46,2% dels conductors morts en accidents a Catalunya, segons l'Institut de Medicina Legal. El consum d'aquestes substàncies és un dels principals factors concurrents en la sinistralitat viària i agreujant de la lesivitat.

Les celebracions prèvies al Nadal comporten un nombre elevat de desplaçaments a les carreteres catalanes i Trànsit recorda que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles. En la darrera campanya intensiva de control de drogues i alcohol, que es va realitzar el juny passat, es van detectar 1.030 positius en alcohol, dels quals 174 van ser penals i 856 administratius, i 283 positius indiciaris en drogues. Trànsit recorda que, encara que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges permesos, el risc d'accident pot incrementar.