Els Mossos d'Esquadra investiguen l'autoria de les accions vandàliques van afectar Vilanova del Camí dilluns al matí, dia de Nadal, en què uns desconeguts van cremar tres cotxes i van punxar les rodes de 35 vehicles més. La policia catalana atribueix els fets a un acte de vandalisme i descarta cap rerefons polític ni religiós de fons. També es desestima que es tracti de cap tipus de revenja.

Els Bombers de la Generalitat van ser avisats dels incendis uns minuts abans de les 8 del matí, al barri de la Pau de Vilanova del Camí. Una dotació dels Bombers es va desplaçar a l'indret i va apagar els focs que estaven cremant tres cotxes, que estaven aparcats al carrer Zorrilla.

La virulència de les flames va afectar les façanes dels edificis més propers als vehicles sinistrats, situats als números 30 i 32-B del carrer Zorrilla. Cap dels immobles, però, no va haver de ser desallotjat. Les flames i el fum tampoc no van causar ferits.

A banda dels incendis, uns desconeguts també van rebentar les rodes de 35 cotxes molt a prop del carrer Zorrilla, i que estaven estacionats als carrers Goya, Francesc Juníper Serra i carretera de la Pobla. En la majoria de vehicles atacats, els vàndals van punxar les dues rodes que es trobaven a la banda de la vorera. Alguns dels cotxes atacats es trobaven, a més, en un pàrquing comunitari.

Els Mossos consideren que els incendis i les rebentades de roda són obra dels mateixos autors. La policia catalana continua la investigació dels fets, que atribueix a un acte de vandalisme.