«Hem estat de sort», manifestava ahir a la tarda l'alcalde Joan Miguel, ja refet de l'ensurt inicial. La ràpida actuació de la Policia Municipal i dels Bombers va permetre apagar amb diligència un aparatós incendi a l'església de Monistrol de Montserrat, originat presumptament per una avaria elèctrica al pessebre de l'entrada. El foc va acabar cremant una porta del vestíbul d'entrada i una part del sostre, i l'interior del temple va quedar afectat pel fum.

Els fets, segons fonts dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Municipal, van tenir lloc poc abans de les 5 de la tarda, quan els veïns van alertar que sortia fum i flames de la porta de l'església.

Fins a l'indret s'hi va desplaçar primerament la Policia Municipal i un voluntari de l'ADF local, que van combatre l'incendi mitjançant els extintors dels comerciants de la zona. Posteriorment, hi van arribar diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van acabar d'extingir el foc.

L'incendi, segons van apuntar els bombers al lloc dels fets, s'hauria pogut originar per una avaria elèctrica en el pessebre. El foc va cremar una de les portes laterals que comuniquen el vestíbul d'entrada amb l'interior de l'església i el sostre d'entrada. A més, va afectar lleument la portalada de fusta d'accés al carrer i va causar una notable fumera tant a l'interior del temple com a l'exterior.

Al lloc dels fets també hi va acudir una ambulància, que va atendre el voluntari de l'ADF i un policia per una inhalació lleu de fum.

L'incendi va provocar una gran alarma entre els veïns i els comerciants de la zona, que van seguir des de prop les tasques d'extinció. «Sort que el foc s'ha declarat de dia, a una hora en què hi havia molta gent del carrer, i ha vist l'incendi de seguida», va expressar l'alcalde. Ara caldrà que passin uns dies perquè es pugui ventilar del tot l'església i s'hi deixi de sentir l'olor de fum. Joan Miguel confiava que la parròquia estigui a punt per al vot de poble de la setmana que ve, en el marc de la festa del ball del Bo-Bo.