Els Mossos han detingut dos veïns de Navarcles de 39 i de 43 anys, de nacionalitat dominicana, acusats d'haver plantat més de 1.300 plantes de marihuana en una casa del poble, on s'havien establert feia menys de dos mesos. Els arrestats estan acusats d'un delicte contra la salut pública.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van ser descoberts fa pocs dies. Els vigilants municipals de Navarcles van alertar el Mossos d'una possible plantació de marihuana en una casa de la població. Els Mossos van obrir una investigació i van comprovar que de l'interior de la casa en sortia una forta olor de marihuana i que constantment hi havia entrades i sortides de diferents persones.

Després de diverses indagacions, els Mossos van anar dimecres d'aquesta setmana al domicili i van parlar amb una persona que sortia de la casa, la qual va confirmar l'existència d'una plantació a l'interior.

Quan els agents, sota ordre judicial, van accedir als baixos de l'habitatge, hi van trobar 1.342 plantes de marihuana, juntament amb una complexa instal·lació amb focus, extractors i filtres. A la la casa també hi van localitzar un altre home, que feia el manteniment de la plantació. Els dos detinguts van quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia