Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir diverses persones al Bages i al Baix Penedès en el marc d'una macrooperació contra el tràfic de drogues, concretament pel cultiu de marihuana, segons van explicar ahir fonts policials a Regió7. En total, hi van haver una desena de detencions, dues de les quals a Balsareny i a Callús.

L'operació, que està sota secret de sumari, està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 7 de Manresa i va a càrrec de l'Àrea d'Investigació dels Mossos de la Regió Policial Central. Ahir al matí, a primera hora, es van produir escorcolls simultanis en cases de diversos municipis.

A Balsareny, els Mossos van entrar en una casa unifamiliar del carrer del Bruc i a l'interior hi van descobrir una plantació de marihuana. Els agents van detenir una de les persones que vivien a l'habitatge i van requisar diners en metàl·lic.

Paral·lelament, durant la mateixa operació, també es va entrar en una casa de Callús, on es va detenir igualment una persona. Fora del Bages, els Mossos van arrestar dos homes de nacionalitat italiana en una casa del Vendrell, a la comarca del Baix Penedès.

Els detinguts és previst que passin el proper dilluns a disposició del Jutjat d'Instrucció número 7 de Manresa, que ha dirigit la investigació i que manté decretat el secret de sumari.