Els Mossos d'Esquadra busquen quatre homes que ahir al matí, en plena llum del dia, van entrar a robar en una casa unifamiliar d'Artés. En el moment de fugir, els lladres van ser descoberts per alumnes d'ESO de l'institut, que està situat a poca distància, al carrer de l'Arquitecte Gaudí. Els nens i nenes van donar l'alerta als professors i al conserge del centre, que va avisar la policia.

Els fets van tenir lloc cap a les 10 del matí, segons van explicar fonts de la direcció de l'institut Miquel Bosch i Jover. A aquella hora, arribaven a l'institut un grup de nenes de primer d'ESO. Molt espantades, van explicar que acabaven de veure uns encaputxats que sortien d'una casa unifamiliar situada a pocs metres, al carrer de la Serra del Cadí.

La fugida acabava de ser descoberta també per alumnes de tercer d'ESO que estaven fent classe en algunes aules, i que van veure els fets des de les finestres. Segons van explicar, tres homes, alguns dels quals encaputxats, van sortir de la casa a través d'una finestra de l'habitatge. Un cop a fora, van pujar a un cotxe, a l'interior del qual els esperava una quarta persona, i van fugir.

Els alumnes van alertar dels fets els professors i el conserge de l'institut, que va trucar a la Policia Local d'Artés. El cos policial va avisar els Mossos d'Esquadra i es va traslladar al lloc dels fets. Quan hi van arribar les patrulles, però, ja no quedava cap rastre dels lladres.

Els alumnes van poder donar als Mossos una descripció dels individus i del cotxe, tant del model com del color del cotxe. També van poder donar informació parcial de la matrícula. Els agents van iniciar la invetigació dels fets ahir mateix.

Segons van explicar fonts policals, els lladres havien pogut consumar el robatori, tot i que no van poder precisar els objectes en concret que s'havien endut. S'estava pendent que el propietari de la casa acudís al domicili i pogués presentar la denúncia.

La directora del centre, Rosa Maria Riera, es va mostrar satisfeta de la resposta que havien ofert els alumnes, que van poder alertar dels fets els Mossos i donar tota la informació que van poder.

Segons va afegir, les nenes que s'havien trobat els lladres al carrer «van arribar molt espantades, ja que tenien por que els haguessin vist la cara». El personal del centre les va tranquil·litzar. Després de l'ensurt, les classes es van reprendre amb normalitat.