La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) dels Mossos d'Esquadra denuncia que la majoria dels vehicles del cos policial a la Catalunya Central no disposen de rodes de contacte. Lamenten el "perill" que això comporta pels agents i recorden que en comarques com Osona, el Solsonès i el Berguedà "els termòmetres registren temperatures inferiors als set graus durant pràcticament la meitat dels mesos de l'any", segons ha dit el delegat del sindicat a la Regió Central, Francesc Vidal. El sindicat ha demanat a la Direcció General de la Policia, mitjançant un escrit a la Prefectura de Policia, que posi fil a l'agulla.

Segons ha denunciat el sindicat a través d'un comunicat, aquesta mancança els limita la feina i els impedeix garantir "el millor servei". "Resulta incoherent que les persones que viuen en aquestes zones quan comença el fred canviïn les rodes i no nosaltres", apunta el delegat sindical.

Els vehicles equipats a la Catalunya Central són "una minoria", segons ha denunciat Vidal. Al Berguedà i al Solsonès, per exemple, només n'hi ha "dos d'una flota de vuit" i a Osona "hi ha únicament dos vehicles amb rodes de contacte". A més, lamenta que cap dels cotxes equipats "és de trànsit, tots pertanyen a seguretat ciutadana". I és que, segons el sindicat, en tota la unitat Trànsit dels Mossos de la Regió Central, és a dir, la que es fa càrrec del Bages, Berguedà i Solsonès, "no hi ha ni un sol vehicle amb les rodes pertinents".