Prop d'unes 50 persones han acudit a la manifestació convocada a Balsareny aquest dissabte al vespre per una plataforma ultraespanyolista en suport a Raúl Macià Pastor, un simpatitzant del partit d'extrema dreta Vox que ha reingressat a la presó de Lledoners per haver delinquit mentre estava en llibertat condicional.

La concentració ha començat a les 7 de la tarda al carrer Prolongació Guimerà, al costat de les piscines de Sallent i cap a 2/4 de 8 ha arrencat la marxa darrera una pancarta amb el lema «Raúl Macià sí que és un pres polític». Durant el recorregut s'han sentit crits com «Balsareny serà nacional», «Ser espanyol no és un delicte, és un honor» i «Puigdemont a la presó». També s'ha demanat la dimissió de l'alcalde de Balsareny.

Preguntat sobre els delictes pels quals és a presó Macià, el president de Vox, Albert Bruguera, no ha volgut entrar en detall i ha assenyalat davant la premsa que «simplement té les seves cosetes».

Tot i que la ultradreta el considera un «pres polític», en realitat Macià està complint encara una condemna de gairebé deu anys per haver participat en un assalt, a punta de pistola, contra dos narcotraficants, a qui van robar 45 quilos de droga i 15.000 euros.

Macià va ingressar a presó per aquest cas el febrer del 2009 i va rebre dos anys després la sentència condemnatòria, a la qual ha tingut accés Regió7. La pena, de 9 anys i 9 mesos de presó, se li acaba el proper mes de novembre.