Una veïna de Callús va denunciar ahir un jove del poble que la va intimidar amb un cúter, just quan la dona li acabava de demanar que deixés d'arrencar llaços grocs de la via pública. L'afectada, que va haver de ser atesa pel SEM per una crisi d'ansietat, va denunciar l'individu als Mossos per un delicte d'amenaces.

Els fets, segons van explicar fonts dels Mossos i testimonis a Regió7, van tenir lloc ahir a 3/4 d'11 del matí. La dona va sorprendre un jove del poble tallant amb un cúter tots els llaços grocs que hi havia en una barana de la plaça Doctor Vers, al costat de la carretera principal de Callús, molt a prop de l'ajuntament. L'individu duia a terme l'acció al costat d'un cotxet, on portava un nadó.

L'afectada va demanar aleshores al jove que deixés d'arrencar els llaços, que és el símbol de solidaritat amb els presos independentistes. Segons va denunciar la dona, però l'individu es va mostrar molt agressiu, va començar a proferir insults contra els independentistes i es va encarar a la víctima, mentre sostenia el cúter amb la mà alçada, de manera amenaçadora, sense deixar d'increpar-la.

Els fets van ser observats per diverses persones que caminaven per la zona. Una es va apropar al jove per demanar-li que abandonés la seva actitud. El jove, però, segons les mateixes fonts, va continuar intimidant les seves interlocutores i tallant llaços. L'afectada, aleshores, va acabar trucant als Mossos d'Esquadra.

Quan van arribar els agents, l'individu ja havia marxat de l'indret, però va tornar al lloc, això sí, sense el cúter. Els agents, per tant, no li van poder localitzar l'arma. L'afectada va ser atesa pel personal del SEM per una crisi d'ansietat, ja que estava visiblement nerviosa. Els Mossos van aixecar acta dels fets, després de parlar amb els dos implicats.

Una estona després, la dona va anar a la comissaria dels Mossos de Manresa a presentar una denúncia contra el jove, per un delicte d'amenaces. Els fets d'ahir van tenir lloc quan ja feia dies que algú es dedicava a arrencar els llaços grocs que hi ha penjats en diferents indrets de Callús. Després que, ahir al matí, aquest jove fos sorprès cometent l'acció a la plaça Doctor Vers, els veïns sospiten que aquest mateix jove podria estar darrere del boicot que s'estava produint des de feia dies.