Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves de 18 i 19 anys, de nacionalitat xilena, acusats de dos robatoris en cases de Sant Vicenç de Castellet i Vacarisses. Un d'ells tenia una ordre d'extradició a Xile per un homicidi. Tots dos ja han ingressat a presó provisional.

Els fets, segons fonts del cos policial, es remunten al 19 de gener, quan els Mossos van tenir coneixement que s'havien produït dos robatoris amb força seguint un modus operandi molt similar, en una casa de Vacarisses i en una altra de Sant Vicenç de Castellet. En tos dos robatoris, els autors van saltar la tanca perimetral exterior i van forçar les finestres per accedir finalment als domicilis.

La Unitat Central de Robatoris amb Força va iniciar una investigació que va permetre determinar que els quatre autors del robatori haurien marxat del país, i dos d'ells es trobarien a Milà. Per poder fer-ho, un d'ells hauria fet servir documentació falsa, ja que li constava una ordre d'extradició per homicidi dolós a Xile.

Divendres, els investigadors van tenir coneixement que els dos investigats havien tornat a Barcelona i van establir un dispositiu que va permetre localitzar-los i detenir-los quan s'allotjaven en un hostal de Barcelona. Tots dos ja han ingressat a presó provisional per ordre del jutge.