La Guàrdia Civil ha denunciat el responsable d'un vedat de caça de Peramola (Alt Urgell) per organitzar una batuda el 26 de febrer en la qual es van matar deu exemplars de cérvol fora de la temporada de caça d'aquesta espècie, que finalitzava el dia 25, segons l'Ordre de Veda de Catalunya per a la temporada 2017/18.

La investigació duta a terme pels agents va verificar igualment que, a més dels cérvols esmentats, s'havia produït la caça d'un total de 131 daines, 22 muflons i 8 senglars, i tots van ser traslladats posteriorment per a la seva comercialització a una empresa càrnia de la província de Toledo, segons va informar ahir la Guàrdia Civil en un comunicat.

El nombre d'exemplars de daina abatuts, 131, és molt superior al que està permès pel Pla Tècnic de Gestió Cinegètic aprovat per al vedat de Peramola, que està fixat en 66.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida ha denunciat el responsable del vedat per dues infraccions greus al Reglament de Caça en concordança a la legislació vigent en la matèria.

L'Institut Armat ha remès les denúncies contra l'àrea privada de caça afectada a la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, segons va informar el cos policial en el mateix comunicat.