La fiscalia s'ha adherit oralment aquest dilluns a la petició del Col·legi d'Advocats de Manresa perquè la jutge citi com a investigat el tinent de la Guàrdia Civil que va dirigir l'operatiu de l'1-O a Fonollosa i a Castellgalí, tal i com ha avançat Regió7 Digital. Tot i així, en la seva intervenció davant de la jutge, el fiscal no ha avançat encara per quins delictes demanarà que se l'imputi, segons ha explicat a aquest diari el Col·legi d'Advocats de Manresa, que exerceix l'acusació particular.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa ha suspès aquest dilluns la declaració com a testimoni del tinent que va comandar el dispositiu de Fonollosa i Castellgalí. Ho ha fet a mig interrogatori, després que el Col·legi d'Advocats hagi demanat a la jutge que el tinent passi a ser de testimoni a imputat. El fiscal, que en la seva intervenció prèvia no havia fet cap sol·licitud al respecte, s'ha adherit aleshores a la petició del Col·legi d'Advocats. La jutgessa ha demanat en aquell moment al Col·legi que presenti un recurs demanant la imputació i ha suspès la vista.

En la denúncia inicial presentada contra les càrregues policials al Bages, el Col·legi d'Advocats va considerar que l'actuació policial de Fonollosa podia ser constitutiva d'un delicte de lesions, d'un delicte de detenció il·legal, d'un delicte contra els drets de les persones, i d'un quart delicte comesos per funcionaris contra la inviolabilitat domiciliària. Pel que fa a l'actuació de Castellgalí, la va denunciar pels delictes de lesions i contra els drets de les persones, i per haver proferit comentaris humiliants per raons ideològiques.

Aquests són, doncs, els delictes que el Col·legi d'Advocats inclourà en el recurs que presenti ara davant de la jutge (no hi inclourà, per tant, de moment, cap delicte de fals testimoni, malgrat que aquest dilluns haurien aparegut nous indicis durant l'interrogatori). Per la banda del fiscal, es desconeix per quins delictes es posicionarà i si s'acabarà adherint al mateix recurs del Col·legi, ja que no ho ha especificat en la seva intervenció oral.