L'episodi de nevades que creua casa nostra ha deixat, en les darreres hores, diversos gruixos en punts de les comarques centrals com ara la muntanya de Montserrat, que s'ha llevat sota diversos centímetres de neu i la comarca del Moianès, on ahir a la nit ja van caure els primers flocs.

De fet, en aquest darrer cas, el Consell Comarcal del Moianès ha optat per suspendre les rutes de transport escolar que uneixen l'Estany i Collsuspina amb Moià i les que van de Castellcir i Sant Quirze de Safaja fins a Castellterçol.

Aquesta no ha sigut, però, la única afectació al Moianès a causa de l'episodi de nevades, ja que un camió que circulava per la carretera N-141c, la que uneix Moià amb Manresa, s'ha accidentat aquest matí al punt quilomètric 24,3 al relliscar i quedar entravessat al mig de la carretera. L'incident no ha provocat ferits tot i que ha requerit la intervenció dels Bombers.

Al Berguedà, en canvi, la neu ha fet acte presència d'una forma més tímida i en alguns punts no ha arribat a quallar. El Consell Comarcal del Berguedà informa que no s'ha anul·lat cap ruta de transport escolar a conseqüència de la nevada. D'altra banda, es realitzaran més tard de l'habitual quan la carretera estigui en bon estat i s'han modificat els punts de recollida de Gósol, Saldes i Vallcebre.

Aquestes mesures s'han afegit a les restriccions ja conegudes ahir pel que fa a la circulació de vehicles pesants per les carreteres C-25, C-37, C-17, C-16, A-2 i C-58. Tot i així, el Servei Català de Trànsit ha donat per finalitzada aquest dimarts, al voltant de les vuit del matí, la restricció de circulació de vehicles de 7 tones i mitja i superior com a conseqüència de la neu que ha caigut en alguns punts de les principals vies catalanes al llarg de la matinada.

Així, els vehicles de gran tonatge ja poden circular amb normalitat per l'Eix Transversal (C-25), la C-58, entre Castellbell i el Vilar i Terrassa; la C-17, entre la Garriga i Vic i a la C-16, entre Bagà i el Túnel del Cadí. Les restriccions de Trànsit per las vehicles pesants s'havien previst inicialment fins a les sis del matí, tot i que en alguns casos s'han hagut d'allargar.