La segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa va deixar ahir al matí retencions de fins a catorze quilòmetres a la C-16, al Berguedà, entre Cal Rosal i Cercs, segons el Servei Català de Trànsit. També es van registrar cues a la C-14, a Oliana, i a l'A-2, al Bruc.

En total, segons el Servei Català de Trànsit, des de les 3 de la tarda de dijous fins a les 3 de la tarda d'ahir, van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 391.587 vehicles, cosa que representa el 97,8% dels 400.000 previstos, una xifra inferior als 420.252 vehicles que van sortir de Barcelona durant el mateix període de l'any passat.

Segons Trànsit, altres vies que van concentrar retencions van ser l'autopista AP-7, amb diversos trams de retencions a la zona nord a Barcelona, com 13 quilòmetres de Santa Perpètua de Mogoda a la Roca del Vallès i 12 de Granollers a Llinars del Vallès, així com en el tram sud, amb 13 quilòmetres de Sant Cugat del Vallès a Martorell i deu entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia.