Amb una actitud provocadora, una vintena d'ultres s'han apropat, aquest dilluns a la tarda, a on hi ha l'estelada gegant -feta amb plaques metàl·liques- que hi ha al costat de la carretera que connecta Santpedor i Castellnou. La intenció d'aquesta concentració era encarar-se a veïns dels dos municipis que hi han anat per arreglar l'estelada. Diumenge a la nit, també una vintena d'espanyolistes vinculats a l'extrema dreta hi van anar amb la intenció de fer malbé l'estelada, que hi és des del 2013.

Els ultres han començat a increpar a la cinquantena llarga de veïns que estaven arreglant l'estelada, però cap ha caigut en la provocació. Pocs minuts després de que les ultres, coneguts per haver assistit a manifestacions ultres al Bages, han arribat cotxes de la Policia Local de Santpedor i dels Mossos d'Esquadra, que han calmat els ànims dels espanyolistes. De fet, alguns han començat a enregistrar amb el mòbil tot dient fent comentaris amb veu alta dient que la policia "protegeix els independentistes", quan ells no tenen el permís per ser-hi presents, delatant-se, per tant, com un dels individus que havia estat la nit anterior intentant desmuntar l'estelada.

Els fets de d'ahir, diumenge, a la nit van tenir lloc ahir poc abans de les 12, quan la Policia Local de Santpedor va rebre un avís de que un grup d'individus estava repintant i arrencant amb plaques metàl·liques enganxades una malla del costat de la carretera.

Fins a aquest punt també van arribar independentistes, que van ser alertats a través de les xarxes socials, i es van viure moments de tensió entre els dos grups, fins al punt que la Policia Local va haver d´avisar als Mossos d´Esquadra perquè els ajudessin. Els agents dels dos cossos policials van identificar prop d´una vintena de persones, alguns d´ells coneguts de formar part de formacions polítiques ultres al Bages, segons han confirmat a Regió7 els Mossos d´Esquadra.

No és la primera vegada que hi ha incidents a causa de l´estelada. El 21 de març va aparèixer repintada com a bandera espanyola.