El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que fins a les set de la tarda ja havien tornat 499.600 vehicles de les seves vacances de Setmana Santa a l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta xifra representa un 80% del total de cotxes que ha previst en la Operació Tornada. A l'A-2 hi ha 13 quilòmetres de cua entre Igualada i el Bruc també en direcció a la capital.

També s'acumulen 9 quilòmetres de cues a la N-340 entre Torredembarra i Coma-ruga i 4 més en la mateixa via però en els trams entre Bellver i l'Arboç. A la C-31 a l'alçada de Sitges hi hagut fins a quarts de sis entre 5 i 6 quilòmetres de retencions a causa d'una manifestació que s'ha convocat aquesta tarda. També en la C-32 en la mateixa alçada hi havia 4,5 quilòmetres de cua.

Al llarg del migdia alguns accidents han comportat petites retencions, com per exemple a l'AP-7 a l'alçada de Riera de Gaià (Tarragonès) on s'han acumulat 11 quilòmetres a causa d'un accident que ha obligat a tallar un carril de circulació, però abans de les 3 de la tarda s'ha normalitzat la situació.

A la C-14, la carretera de baixada del Pirineu lleidatà, durant el migdia també s'han produït petites cues a l'alçada de Ponts, en direcció a Artesa de Segre i també a Organyà, congestions que han arribat als 5 quilòmetres.

Pel que fa a les carreteres del litoral nord de Catalunya no hi ha problemes de circulació tret d'acumulacions puntuals a les sortides i entrades d'alguns pobles. A mig matí s'han registrat més trànsit en la C-25 entre Cassà de la Selva i Llagostera (Gironès) però en cap cas ha provocat congestions importants.

Cinc morts a les carreteres

A nivell de sinistralitat, aquesta Setmana Santa deixa un balanç de cinc morts a les carreteres catalanes. Dues d'elles en un xoc entre dos cotxes i un camió a l'AP-7 a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) el dissabte 24 de març. Les víctimes mortals van ser un home de 77 anys i una dona de 76, mentre que un altre home de 56 anys va resultar ferit de poca gravetat. Un dels vehicles va acabar sota el camió de gran tonatge.

El passat diumenge 25 de març hi va haver la tercera víctima mortal quan el conductor d'una motocicleta va sortir de la via a la LV-3003 a Torà (Segarra). L'accident es va produir a tres quarts de vuit del vespre i la víctima era un veí del municipi de 55 anys.

La tercera víctima mortal en aquesta Setmana Santa es va produir el dimarts 27, quan un home de 68 anys va morir en un xoc frontal entre un cotxe i un camió a la C-55 al seu pas per Callús (Bages). El conductor del turisme va morir després del xoc per motius que encara es desconeixen.

L'últim sinistre mortal a les carreteres catalanes ha estat aquest dissabte 31 de març, quan un motorista de 59 anys va perdre la vida a la C-32, a l'alçada de Sant Pere de Ribes (Garraf). La seva acompanyant de 49 anys va ser evacuada fins a l'Hospital Bellvitge.