Esparreguera participarà dimarts en una prova de sirenes d'avís per risc químic. Tot i que la vila no disposa d'aquest sistema, els esparreguerins podran escoltar una de les dues sirenes que sonen a Olesa de Montserrat, concretament la instal·lada a KAO Corporation.

Imma Soler, cap dels Serveis Territorials de Protecció Civil del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, ha explicat que «durant la prova, sonaran 83 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya, amb el doble objectiu de comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència».

L'activació de l'alerta de les sirenes que s'escoltarà a Esparreguera serà a les 10 del matí, com a la resta del sector químic del Llobregat-Vallès Occidental i Bages, juntament amb Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Martorell, Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet, i finalitzarà deu minuts més tard. A més a més de les sirenes, els avisos de risc químic també es poden seguir a través de diverses aplicacions tecnològiques i del compte de Twitter de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, @emergenciescat.

D'altra banda, cal tenir en compte que hi ha centres escolars que aprofitaran la prova per fer simulacres d'emergència, entre ells algunes escoles d'Esparreguera.