L'ICL Manresa finalment no haurà de pagar els 7.770 euros de multa per un cop de pilota a una espectadora. L'Audiència Provincial de Barcelona ha acceptat el recurs que va presentar el club a la sentència que l'obligava a indemnitzar-la per les lesions que va patir quan l'esfèrica va impactar contra aquesta seguidora de l'equip. La sentència de l'Audiència Provincial incideix en els arguments del recurs de l'ICL en què s'indica que aquest tipus de jugades «són habituals» en els partits de bàsquet i que, per tant, el fet que la pilota surti de la pista «no és un fet estrany, anormal o imprevisible». L'espectadora, segons l'escrit, sabia a què s'exposava.

La sentència que ha emès l'Audiència de Barcelona especifica que jurídicament es parla de risc per especificar «riscos extraordinaris» o «anormals» i es remet a sentències anteriors de casos semblants. L'òrgan judicial indica que «la qüestió se centra a considerar si va existir falta de previsió i diligència» i deixa clar que «els espectadors d'un parit de bàsquet de la lliga ACB, i més els que voluntàriament se situen en les primeres files, saben i assumeixen que una pilota pot impactar».

Els fets van tenir lloc el 8 de maig del 2014, durant un partit de l'ACB entre el Bàsquet Manresa (aleshores La Bruixa d'Or i actualment conegut com a ICL Manresa) i el Gran Canària. Durant l'enfrontament, un jugador canari va passar malament la pilota a un company seu, de manera que va anar a parar a la grada. La pilota va impactar al canell de l'espectadora, que és sòcia del club i seguia el partit des de la segona fila de tribuna preferent, és a dir, molt a prop de la pista. Va patir una fractura al canell i a l'avantbraç per la contusió.

El Jutjat de Primera Instància 1 de Manresa va condemnar el club manresà a indemnitzar l'espectadora del Nou Congost. Va ser una sentència pionera en el món del bàsquet ja que hi havia sentències similars en partits de futbol, però mai en un de bàsquet, i quan va sortir la sentència el mateix advocat que va guanyar el judici va reconèixer a aquest diari que són casos que habitualment es donen per perduts. El lletrat de la demandant va portar el cas al jutjat després d'haver intentat sense èxit arribar a un acord amb el club.

El recurs presentat per l'ICL especifica que la seguidora «es va situar en les primeres files de la grada, precisament, per veure més de prop els jugadors» i que el tipus d'esdeveniment era «conegut per l'espectadora» i afegeix que la pista compleix els requisits de seguretat, distància i les mesures que exigeix la lliga professional de bàsquet perquè es puguin celebrar els partits.

La sentència emesa pel jutge de Manresa no feia referència a la falta de previsió de la denunciant, sinó que incidia en les instal·lacions esportives, de les quals es deriva un sistema de responsabilitat que hauria obligat el Bàsquet Manresa a demostrar la seva exculpació. Segons la sentència, el club «hauria d'haver provat que la distància del públic a la pista del joc era l'adequada per evitar danys als espectadors». Ara, la sentència de l'Audiència Provincial obliga la dona a tornar els diners de la indemnització.