13 de abril de 2018
13.04.2018

Enxampen una banda que va cometre robatoris a cases de l'Anoia i el Solsonès

En el cas del robatori al Solsonès, els lladres van trobar algú dins l'habitatge i l'assalt es va saldar amb un ferit

13.04.2018 | 08:01

Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal especialitzada en robatoris amb força en habitatges a Osca i Catalunya, i que va actuar a l'Anoia i al Solsonès. Tot i que el modus operandi d'aquesta organització era entrar principalment en xalets, de nit i sense ningú a dins, en el cas del robatoâ€?ri al Solsonès van trobar algú a dins i l'assalt es va saldar amb un ferit.

A la comarca de l'Anoia se'ls vincula amb dos robaboris, però l'historial de la banda és llarg. Se la relaciona amb 85 robatoris (47 a Osca i 38 a Catalunya). L'operació policial ha estat complexa, s'ha allargat un any i ha comptat amb la col·laboració d'altres policies europees com l'albanesa i agències com l'Europol. La investigació va culminar amb l'entrada i registre en quatre domicilis (3 a Lleida i 1 a Reus), d'on es van intervenir joies, 2.500 euros, més d'un quilo de cocaïna, eines utilitzades per cometre els robatoris i 12 vehicles d'alta gamma que utilitzaven també en els assalts. Als detinguts se'ls imputen els delictes de robatori amb força en habitatges, robatori de vehicles, falsificació documental, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

En total s'han detingut 11 persones (10 a Lleida i 1 a Reus) en quatre entrades i registres domiciliaris, tres dels quals van tenir lloc a Lleida i un a Reus, el 5 d'abril. Els detinguts són 9 homes d'entre 27 i 57 anys de nacionalitats albanesa, romanesa i espanyola, i 2 dones, de 29 i 44 anys, naturals de Turquia i Romania. Després de declarar, el jutge de Montsó que porta el cas va ordenar presó sense fiança per cinc dels homes detinguts, tots ells de nacionalitat albanesa. A aquests cinc, que estan a la presó, se'ls va detenir a Reus (1), en el registre d'un pis al número 7 de l'avinguda València de Lleida (2) i pel carrer Comerç de Lleida (2).

Pel que fa als assalts a Catalunya, 28 van tenir lloc a Lleida, tot i que també van actuar -a part de l'Anoia i el Solsonès-, a la Ribera d'Ebre (4), la Conca de Barberà (2) El capità de la Guàrdia Civil Gerardo Suárez, cap de la unitat d'operacions policials judicials de la Guàrdia Civil d'Osca, ha explicat que l'organització criminal tenia una gran capacitat operativa. «Podien robar en 5 habitatges en tan sols uns dia i també robaven vehicles d'alta gamma que utilitzaven després per cometre més fets». Tenien documentació falsa, que els permetia moure's per tot l'espai Schengen sense problemes, tot i que molts d'ells tenien antecedents per fets similars comesos a Grècia i Itàlia.

El jutge encara no ha aixecat el secret del sumari i no es descarten més detencions. Tot i això, la policia considera desarticulada l'organització, amb la detenció dels seus màxims responsables, que ja són a la presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema