Més d'un miler de persones ja s'han inscrit en la caminada solidària que organitzen els Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central per recollir fons per la lluita contra el càncer. La cita, que se celebrarà el proper 18 de maig, confia a superar els registres de la darrera edició, que va tenir 1.200 inscrits. Des que va engegar la iniciativa, ara fa set anys, s'han recollit 108.000 euros que s'han destinat a projectes «dels quatre hospitals de la regió central que tenen unitats específiques», explicava aquest dijous el comissari Sergi Pla. Enguany, la caminada té el xef Nandu Jubany i l'actriu Mont Plans de padrins, que van ser presents ahir al Montepio, on va tenir lloc la presentació de la caminada.

Un any més, amb el lema «Fem el camí al teu costat», s'han dissenyat les samarretes commemoratives, que enguany han fet un canvi de disseny. S'han fet de dos colors, el groc i el rosa fluorescent, que contrastaran amb el blau fosc de la samarreta que els participants lluiran durant la caminada del proper 18 de maig. Un recorregut de Manresa fins a Montserrat que any rere any segueix la ruta del Camí Ignasià i que consta de 25 quilòmetres.

En aquests sis anys, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i a la venda de més de 18.800 samarretes s'ha aconseguit recaptar 148.555 euros. La samarreta, que costa 10 euros, es pot comprar al web www.femelcamí.cat, i també a les comissaries dels Mossos de Manresa, Igualada, Vic, Berga i Solsona, als hospitals Althaia de Manresa, Consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari de l'Anoia i Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, el Montepio de Conductors de Manresa i a la UBIC de Manresa.