L'Audiència de Lleida ha tornat a desestimar un nou recurs presentat fa deu dies per la defensa del pare de Nadia Nerea, Fernando Blanco, en què insistia a demanar la seva llibertat provisional. La sala ja havia desestimat un recurs similar el novembre del 2017, de la mateixa manera que anteriorment els havia rebutjat el jutjat de la Seu d'Urgell.

L'Audiència decideix mantenir-lo en presó provisional perquè considera que hi segueix havent sobre la taula els mateixos indicis inculpatoris que apunten que l'acusat va cometre presumptament un delicte d'estafa agreujada. Segons aquests indicis, recull la interlocutòria, l'investigat hauria fet servir l'associació Nadia Nerea en benefici propi, aprofitant la malaltia de la seva filla menor, recaptar grans quantitats de diners a través de donacions de tercers que creien que els diners es destinarien al tractament de la nena. La sala també considera que existeix risc de fuga i recorda que ja hi ha data de judici, que serà del 5 al 7 de juny d'enguany.

La defensa de Blanco impugnava la presó basant-se en el temps que ha transcorregut des que el jutge va adoptar aquesta mesura i perquè no existeix, segons l'acusat, el delicte d'estafa denunciat, ja que assegura que els fons recaptats van ser per finançar els costos «enormes» del tractament de la malaltia de la nena.