Un jardiner de 39 anys de nacionalitat romanesa va morir dilluns al vespre a l'hospital de Bell-vitge perquè no es va poder recuperar de les greus ferides que s'havia fet hores abans en un accident laboral a l'empresa Seat de Martorell. L'home es va precipitar per un terraplè mentre conduïa una segadora de gespa i, després de caure, va acabar rebent l'impacte de la màquina, que el va atrapar. L'operari treballava per a l'empresa Estudios y Contratas Silvícolas, subcontractada per Acciona, i duia a terme tasques de jardineria a Seat.

L'accident laboral, segons van explicar ahir fonts dels Bombers, dels Mossos i de Seat, va tenir lloc dilluns a 2/4 d'1 del migdia, quan l'operari tallava gespa de l'exterior del recinte, conduint una màquina segadora. Per causes que es desconeixen, la màquina es va accidentar i l'operari va caure per un terraplè d'uns quinze metres d'alçada. Després de la caiguda, l'home va acabar rebent l'impacte de la segadora, que el va aixafar. El Comitè de Seguretat de Seat, en un comunicat, ha denunciat que a la zona de l'accident no hi havia cap tanca, la qual cosa hauria pogut evitar que la màquina caigués pel terraplè. L'accident va tenir lloc a l'espai entre el Centre de Recanvis i la fàbrica de Seat.

A l'indret s'hi van traslladar diverses dotacions dels Bombers i el SEM, el personal del qual va aconseguir estabilitzar inicialment la víctima. L'home va ser traslladat en estat crític a l'hospital de Bellvitge, on va ser intervingut quirúrgicament. Malgrat tot, va acabar perdent la vida hores després, cap a les 8 del vespre.

L'empresa Seat va mostrar ahir el seu condol a la família i als amics de la víctima i va assegurar que col·laborarà amb Treball per aclarir les circumstàncies de l'accident. El sindicat Comissions Obreres (CCOO), en un comunicat, es va afegir a les mostres de condol i va exigir a Treball «celeritat» en la investigació. El sindicat va demanar que s'investigui «si es complien les mesures de seguretat necessàries per desenvolupar l'activitat sense riscos». Els Mossos, per la seva banda, han posat els fets en coneixement del jutjat de guàrdia de Martorell i del departament de Treball.

Per la seva banda, el Comitè de Seguretat de Seat va denunciar ahir que el terraplè on va passar l'accident «no està tancat» i per això «existeix risc de caiguda». A més, afegeix el comitè, la zona on va caure la màquina «es trobava totalment ocupada per vehicles de producció, cosa que va impossibilitar l'accés i l'actuació dels equips d'emergències per al rescat i evacuació de l'operari».