La Policia Local de Manresa va detenir diumenge a la tarda un home de 36 anys d'edat acusat d'adreçar insults xenòfobs a diverses persones d'origen estranger i d'haver causat aldarulls en almenys tres locals d'oci del nucli antic. L'home, a més, va intentar agredir els agents i va causar destrosses quan estava custodiat a l'hospital.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van tenir lloc diumenge a 2/4 de 2 del migdia. Diverses trucades van alertar d'un individu que anava proferint insults xenòfobs pel carrer i que havia ocasionat problemes en almenys tres locals del nucli antic de Manresa. A més, increpava les persones d'aspecte estranger que anava trobant pel carrer.

L'individu va ser localitzat a l'interior d'un bar de la zona, on escridassava la clientela i el personal i mantenia el mateix discurs racista amb una actitud exaltada. Quan els agents van intentar que abandonés el local per identificar-lo, va oferir resistència activa i va intentar agredir-los. Per aquest motiu, va acabar detingut.

L'actitud agressiva de l'arrestat, segons afegeix la Policia Local, es va mantenir durant el trasllat, i també després, al box de detinguts de l'Hospital de Sant Joan de Déu (on es visiten tots els detinguts). Allà va causar diversos desperfectes al mobiliari, amb puntades de peu i cops de genoll, segons les mateixes fonts.