Abans que Gil Ariso, ahir també estava citat al jutjat el seu regidor de Cultura, Jordi Pesarrodona (ERC). Igual que l'alcalde, Pesar-rodona també havia de declarar com a perjudicat de les càrregues, en el seu cas, pels cops de porra que va rebre a l'escola Joncadella, l'altre col·legi santjoanenc on va intervenir la Guàrdia Civil.

Finalment, però, per recomanació dels seus advocats, Pesarrodona va optar per no declarar. El motiu és evitar que el contingut de la seva declaració pogués perjudicar la causa per odi i resistència que continua oberta contra ell, després que el fiscal vagi recórrer la setmana passada l'arxivament provisional que havia dictat la jutgessa de Manresa. Per aquest motiu, fins que l'Audiència de Barcelona no resolgui el recurs del fiscal, no es tornarà a assenyalar data per a la declaració de Pesar-rodona com a perjudicat.

El regidor i actor santjoanenc es va mostrar per al nou ajornament de la seva declaració com a ferit (ja s'havia hagut de suspendre el mes d'abril pel mateix motiu). Pesarrodona ha assenyalat que té «moltes ganes» d'explicar a la jutge el que va passar l'1-O, quan va resultar ferit pels cops de porra dels guàrdies civils. «Era un dia clau per defensar la dignitat dels santjoanencs», va dir, i va afegir que, tot esperant el nou asse-nyalament, «seguiré protestant amb la meva eina, el nas de pallasso», eina que es va tornar a treure ahir, a la sortida dels jutjats.

El regidor va tornar a mostrar-se consternat pel recurs del fiscal contra l'arxivament del delicte d'odi i va reiterar que se sent víctima d'una persecució, arran que el 20-S es posés un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil a Barcelona, davant la conselleria de Governació. Pesarrodona creu que el recurs del fiscal «és una persecució directa» que vol evitar crear «jurisprudència», ja que es demostrava «la falsedat d'un atestat de la Guàrdia Civil», el de l'escola Joncadella.