Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 43 anys i una dona de 42, tots dos veïns de Solsona, a qui s'acusa d'haver muntat una plantació de marihuana a Sant Joan de Vilatorrada i d'haver connectat la instal·lació de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica-

La investigació va arrencar a mitjans mes d'abril, quan la policia catalana va tenir coneixement que hi podria haver una plantació de marihuana a l'interior d'una nau industrial del polígon Pla dels Vinyals de Sant Joan de Vilatorrada.

Durant gairebé un mes i mig, els investigadors van recollir indicis que confirmaven aquests fets. A més, des de l'interior de la nau es desprenia una forta olor a marihuana i els aparells d'aire condicionat funcionaven tot el dia, explica el propi cos en un comunicat.

La setmana passada, després d'un seguit d'indagacions, els mossos van esbrinar que el llogater de la nau, juntament amb la seva parella, estaven desmuntant la instal·lació i venent tot el material.

La investigació va culminar el passat 5 de juny amb la detenció de la parella per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Durant l'escorcoll del domicili particular es van localitzar 13.000 euros, 400 grams de marihuana, dues pistoles falses, munició del calibre 38 i una credencial falsificada de la Guàrdia Civil.

En l'escorcoll de la nau es va trobar material utilitzat per la instal·lació pel cultiu indoor de marihuana, tot i que aquesta ja estava desmuntada. També es va constatar que tot els sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts van passar el 7 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.