Un matrimoni de Sant Vicenç de Castellet ha denunciat per estafa un constructor de Cornellà de Llobregat, Vicente R. T., que els estava fent una casa en una parcel·la del carrer Josep Carner. L'home, segons els denunciants, va desaparèixer d'un dia a l'altre, amb la casa a mig construir, i sense haver-hi invertit 36.000 euros que les víctimes li havien avançat. Els Mossos han confirmat que l'individu està il·localitzable i han deixat el cas en mans de la justícia.

Els fets, segons expliquen els denunciants, Noelia Roda i Quim Nonell, es remunten al 4 d'octubre, quan van contractar l'empresa Construcciones Vicask, gestionada per Vicente R. T., amb domicili a Cornellà. Els afectats volien fer-se una casa per anar-hi viure amb els seus dos fills, i abandonar així el pis de lloguer on resideixen.

L'acusat va iniciar les obres el 9 de gener. Fins al mes de maig, els treballs van anar progressant sense problemes. Durant aquest temps, les víctimes van avançar a Vicente R. T. 71.000 euros, en diferents transferències. L'home era qui determinava els imports.

Fa poques setmanes, en una reunió amb l'acusat, l'arquitecte i l'aparellador, els denunciants van demanar a Vicente R. T. per què l'obra no estava avançant en els terminis acordats. I li van reclamar on eren els diners que faltaven per arribar als 71.000 euros entregats, ja que ell només havia justificat 37.274 euros. La resta no havien estat executats a l'obra.

Segons els denunciants, Vicente R. T. els va respondre que s'havia gastat 25.000 euros abans d'iniciar les obres, sense poder-los justificar. Quan la parella li va reclamar on eren aquests diners, ell els va respondre que «se'ls havia gastat», segons asseguren.

Aquella mateixa tarda, les víctimes van rebre una trucada d'un treballador de l'obra, informant-los que Vicente R. T. els havia dit que l'endemà ja no treballarien en aquella obra. Aquell mateix dia, van veure que l'acusat s'havia emportat tot el material de l'obra.

A partir d'aleshores, explica Noelia Roda, han intentat contactar amb ell per múltiples vies, sense èxit. «Està il·localitzable. Hem intentat trucar-li moltes vegades, i, o bé no respon, o bé té el telèfon mòbil desconnectat. Li hem escrit missatges de WhatsApp. Li hem enviat correus electrònics. I, fins i tot, li hem enviat un burofax, comunicant-li la necessitat de reiniciar l'obra en els terminis acordats», explica Roda. «Però no tenim cap notícia d'ell», lamenta.

Per aquest motiu, ara fa un mes, el matrimoni santvicentí va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. En la demanda es detalla que, segons el peritatge de l'obra, l'acusat no hi ha invertit 36.000 euros dels diners avançats per les víctimes. Una empresa proveïdora també ha reclamat 8.000 euros pel material d'obra que l'acusat no li ha abonat.

Consultats per aquest diari, els Mossos han explicat que han fet diverses gestions per intentar localitzar l'acusat, sense èxit. Tampoc no l'han pogut trobar al seu domicili de Cornellà. Per aquest motiu, el cos policial, tal com fa en aquests casos, ha entregat les diligències al jutjat, per un presumptes delicte d'apropiació indeguda. El jutjat serà ara qui haurà de localitzar l'acusat per poder-lo citar a judici. En el cas que el jutge tampoc no aconseguixi trobar-lo, haurà de dictar una ordre de recerca i captura contra ell.

Tot i així, els denunciants no creuen que Vicente R. T. hagi abandonat el país. «Hem vist els perfils de familiars seus a les xarxes socials, i creiem que continua a Catalunya», diu Noelia Roda.

La santvicentina lamenta l'enrenou que els provoca ara personalment la situació. «Hem hagut de contractar un altre constructor perquè continuï la feina. Però, si no apareixen els 36.000 euros estafats, haurem de demanar al banc una ampliació de la hipoteca», adverteix. «Nosaltres només volem els nostres diners»», conclou. Roda, a més, està convençuda que l'home tenia la intenció d'estafar-los des del principi.