Els dos vianants que van ser agredits per un conductor diumenge a la tarda a Igualada van presentar aquest dimarts la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. La plataforma Unitat contra El Feixisme i el Racisme (Ucfr) de l'Anoia, en un comunicat, insisteix que l'agressió contra una de les víctimes, una noia de 24 anys d'origen marroquí, té un component racista. De fet, així ho ha expressat la víctima en la seva denúncia als Mossos.

Fonts de l'entitat van assegurar dilluns a aquest diari que el conductor, durant l'agressió, va expressar verbalment insults racistes a la víctima, si bé aquest aspecte no va quedar recollit en l'atestat de la Policia Local d'Igualada. Ara, els Mossos, un cop han rebut les denúncies, investigaran els fets.

El cas va tenir lloc diumenge a 1/4 de 5 de la tarda, a la cruïlla entre el Passeig Verdaguer i el carrer Lleida, davant dels jutjats d'Igualada. Segons explica Ucfr de l'Anoia, la noia, de 24 anys, "passejava tranquil·lament pel Passeig tot parlant per telèfon, en àrab, amb una amiga seva". De cop i volta, va sentir un soroll molt fort. "Es va girar i es va trobar que un individu anava contra ella, amb un bastó, insultant-la i colpejant-la a l'espatlla, al maluc... i donant-li un cop de puny a la panxa".

Un vianant que va anar a ajudar la noia també va reusltar ferit. Tots dos van ser atesos a l'hospital. Segons Ucfr, la noia "va percebre clarament que ella va ser agredida perquè és estrangera".

La plataforma manté la convocatòria d'una concentració de suport als afectats, per aquest proper dissabte, a les 6 de la tarda, davant dels jutjats d'Igualada.