El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat el matrimoni que fa dos anys i mig va agredir els pares d'una alumna davant de l'escola de Bagà i que, tot seguit, va ferir d'un cop de puny el vigilant municipal, quan intentava posar pau. Els acusats, Cándida M. F. i Joaquim B. C., han estat sentenciats a sis mesos de presó, que no hauran de complir, però hauran de pagar conjuntament 1.480 euros, entre multes i indemnitzacions.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 16 de febrer del 2016, cap a les 9 del matí, una hora en què les famílies deixaven els nens i nenes a les portes de l'escola Galceran de Pinós, de Bagà. Els acusats, pares d'una alumna, van iniciar una discussió amb els pares d'una altra nena. Durant la baralla, els dos acusats van agredir l'altra parella, tot provocant-los ferides de caràcter lleu.

En ser alertat de l'agressió, el vigilant municipal de Bagà es va presentar al lloc dels fets. Els acusats, aleshores, el van agredir d'un cop de puny, tot causant-li ferides que van tardar una setmana a guarir-se. A més, li van fer malbé les ulleres de sol. Finalment, en el decurs de l'incident, l'acusat Joaquim B. C. es va adreçar a una altra mare i li va dir que la mataria.

La sentència condemna cadascun dels acusats per un delicte d'atemptat a l'autoritat i per tres delictes lleus de lesions, a les penes de sis mesos de presó (que no hauran de complir) i a una multa de 270 euros. En el cas de Joaquim B. C., haurà de pagar una segona multa de 90 euros, per un delicte lleu d'amenaces. A més, entre tots dos, hauran d'indemnitzar les tres víctimes amb un total de 851,5 euros, per les lesions i danys. Entre multes i indemnitzacions, la quantitat que hauran de pagar entre tots dos suma 1.481,5 euros.

El dia del judici, Cándida M. F. i Joaquim B. C. van reconèixer l'autoria dels fets, de manera que les seves defenses van pactar una pena de conformitat amb la fiscalia, que va rebaixar la seva petició inicial (que era d'un any de presó i de multes econòmiques amb imports més elevats).

Els fets, en el seu moment, van crear un clima de tensió a l'escola de Bagà. Molts pares i mares es van concentrar cada matí davant del centre per exigir que se n'allunyés els pares i mares violents. Les concentracions es van dur a terme durant tres dies, fins que la situació va ser reconduïda per un seguit de reunions entre l'Ajuntament, la direcció de l'escola, l'AMPA i els Serveis Socials.