A banda dels fets d'Olesa, l'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana vinent un altre cas de presumptes abusos sexuals comesos a la Catalunya Central l'any 2016. En aquest cas, es tracta d'un ancià de 82 anys d'Igualada, acusat d'haver abusat d'una dona amb una discapacitat psíquica del 77%.

La fiscalia, però, rebaixa considerablement la petició de pena per a l'acusat perquè està diagnosticat d'un deteriorament cognitiu, cosa que el portava a tenir «conductes sexuals inadequades», segons el fiscal. Per això, demana per a ell una pena de tres anys i nou mesos de presó, molt inferior a la prevista en aquests casos.

Els fets, segons el ministeri fiscal, van tenir lloc el 17 de setembre del 2016, quan el processat, Manuel T. R., tenia 80 anys. L'home estava assegut en un banc del passeig Verdaguer d'Igualada i va demanar a la víctima que li fes una fel·lació, tot i ser conscient de la discapacitat psíquica de la dona, que va accedir a la petició. En concret, la víctima, de 60 anys, pateix una patologia esquizoide, té un nivell d'intel·ligència límit i té reconeguda una discapacitat del 77%. Per això, segons la fiscalia, la seva voluntat de decisió estava del tot anul·lada. A banda de la pena de presó, el fiscal demana per a l'acusat l'ingrès en un centre psiquiàtric com a mesura de seguretat.