L'Audiència de Barcelona va iniciar aquest dimarts el judici contra sis integrants d'un grup de traficants d'heroïna, tres dels quals operaven a Manresa. Cinc dels sis processats, inclosos els tres manresans, just abans del judici, van pactar una pena de conformitat amb la fiscalia, de manera que aquest dimarts, durant la vista oral, van reconèixer l'autoria dels fets. El sisè implicat, un veí de Barcelona amb vinculacions a Abrera, Muhammed S. A., es va negar a pactar la pena, la qual cosa va obligar a la celebració del judici. En el seu cas, s'enfronta a quatre anys de presó.

Els cinc traficants confessos van pactar amb el fiscal penes que van des d'un any fins a quatre anys de presó, en funció dels casos, cosa que obligarà alguns d'ells a ingressar entre reixes, un cop la sentència sigui ferma. Un dels imputats, Jeremiah T., veí de l'Hospitalet, ja és actualment a presó per un altre cas, de manera que va acudir al judici emmanillat i custodiat pels Mossos.

Els cinc acusats que van reconèixer els fets van assegurar que venien heroïna per poder aconseguir diners per comprar-ne, ja que n'eren consumidors i en patien l'addicció. «Una part de l'heroïna que comprava la destinava a la venda, per poder-me pagar així l'altra part, que és la que consumia», van declarar la majoria d'acusats. Tots ells van afegir davant del jutge que ja s'han rehabilitat (alguns d'ells, ho han aconseguit durant les estades a presó).

Un dels tres manresans, Leonardo L. L., que residia en una pensió del nucli antic de Manresa, va ser detingut el desembre del 2015 a l'estació de tren de Viladordis de la capital del Bages, quan provenia de l'Hospitalet (on havia comprat droga a Jeremiah T.). Un segon manresà, Manuel G. Z., va ser detingut a la barriada Mion de Manresa, ciutat on també feia les vendes, sempre directament a petits consumidors. L'altre manresà acusat, Abdelmounim A. O., va ser arrestat mentre feia una venda a la plaça de Gispert, també a la mateixa capital bagenca.