La companyia que prepara el primer hotel espacial ha assegurat que ja ho té tot a punt per rebre els primers clients el 2012. Tot i les crítiques que va aixecar el finançament del peculiar equipament i dels límits de temps que ha tingut el projecte multimilionari, l'empresa afirma que complirà la data d'obertura, que ja va avançar fa uns quants mesos.

Els arquitectes del Galactic Suite Space Resort, amb seu a Barcelona, han informat que una estada de tres nits a l'hotel costarà uns tres milions d'euros, un preu que inclou un curs d'entrenament de vuit setmanes en una illa tropical.

Durant la visita, els turistes podran observar la sortida del sol quinze vegades el dia i donaran la volta al món cada 80 minuts. A més, els passatgers aniran equipats amb vestits de veta adherent que facilitaran la mobilitat dins les habitacions, anant de quatre grapes o emulant el mateix Spiderman.

El president executiu de Galactic Suite, Xavier Claramunt, exenginyer aeroespacial, assegura que el projecte catapultarà la seva empresa fins al cim d'una nova indústria amb un potencial enorme. Segons Claramunt, els viatges a l'espai seran un fet molt comú en un futur no gaire llunyà.