La cantant Rihanna va assegurar avui que es penedeix d'haver tornat temporalment amb el seu exnuvi, l'artista de "R&B" Chris Brown, després que aquest l'agredís el passat febrer, i va animar a altres dones en la seva situació a no deixar-se encegar per l'amor.

"Una comença a enganyar-se a si mateixa. Les ferides físiques es van i és un record que no vols tornar a tenir", va explicar Rihanna en la seva primera entrevista televisada des que va tenir lloc un incident que, segons va recordar, "em va passar a mi, que sóc fort, i li pot passar a qualsevol".

En l'entrevista, emesa avui pel programa "Good Morning America" de la cadena ABC, la cantant afegix que el fet que ella sigui un personatge públic -i que una foto de la seva cara amb blaus i magulladures circulés per internet- va contribuir que tot fos "molt dur".

"Aquí estic, tot el món ho està veient. Hi ha un munt de dones que han passat pel que jo, però no en públic", va assenyalar la intèrpret de temes tan coneguts menjo "Umbrella" o "Don't stop the music".

Els fets van tenir lloc el 8 de febrer, quan una dona que havia mantingut relacions sexuals amb Brown va enviar un missatge de text a l'artista mentre la parella tornava en automòbil a la seva casa després d'acudir a una festa prèvia als premis Grammy.

Rihanna va llegir el missatge i això va enfurir a Brown, que va intentar forçar a la seva núvia que sortís del vehicle, la va copejar diverses vegades i fins i tot la va amenaçar de mort.

Brown es va lliurar a les autoritats hores després i va emetre un comunicat en el qual es disculpava pel succeït.

En l'entrevista, la jove de 21 anys va reconèixer sentir-se "avergonyida", perquè "em vaig enamorar d'aquest tipus de persona, tant i d'una manera tan incondicional que després vaig tornar" amb ell.

Conscient que pot ser un model per a moltes joves, Rihanna va dir voler ajudar a les dones que passen pel mateix i que, de mitjana, suporten "vuit o nou" atacs abans de deixar a les seves parelles.

"Sóc un ésser humà i la gent em col•loca en un pedestal molt irreal, amb totes aquestes expectatives. No sóc perfecta i, de fet, és completament normal tornar", va explicar la cantant, que, encara així, va afegir: "No vull que la gent aprengui això de lo meu".

Quan es va adonar que la "egoista decisió que vaig prendre per amor podria derivar en l'assassinat d'alguna jove, no podia suportar-ho, no podia sentir-me responsable d'haver estat qui li digués 'torna'".

"Fins i tot encara que Chris no em tornés a pegar, qui diu que els seus nuvis no ho vagin a tornar a fer, no les vagin a acabar matant. M'he adonat de tota la influència que exerceixo en la vida d'aquestes joves", va explicar una emocionada Rihanna, qui finalment va deixar a Brown a mitjan any.

Per això, va aconsellar a qui es vegin en aquesta situació que s'abstreguin, mirin a la seva parella com si fossin "una tercera persona" i prenguin una decisió, "perquè l'amor és tan cec".

Brown va ser condemnat a passar cinc anys en llibertat condicional, realitzar sis mesos de treballs comunitaris i mantenir allunyat de Rihanna almenys 90 metres durant tot aquest període, tret que coincideixin en algun esdeveniment professional, i sotmetre's a un curs anual per a la prevenció de la violència domèstica.