Molts vilanovins pregaran perquè el dia 22 de desembre, al sorteig de la Rifa de Nadal, el sou -aproximat segons l'oposició- del seu alcalde sigui cantat pels nens del col·legi de San Ildefonso. 51.000, aquest és el número que ven el grup polític d'Independents per Vilanova-Veïns amb Veu (IPV-VV) per difondre "d'una manera distesa i agradable" la retribució de l'alcalde, Joan Vich (PSC).

La idea d'IPV ja va sorgir fa mesos, segons el seu portaveu, Juan Manuel Cividanes. El líder opositor explica que "és una manera de trencar el tabú que no es pot saber el sou de l'alcalde". Segons Cividanes, Vich "mai no ha volgut publicar el seu sou ni el de cap regidor", i IPV ha recorregut als acords plenaris de principi de la legislatura. Posteriorment, amb les mesures anticrisi s'han retallat els sous de les magistratures municipals, però "ja teníem demanat i reservat el número. És un càlcul bastant aproximat de les seves percepcions, en tot cas", explica el regidor.

El 51.000 ja "va costar molt de trobar" i ha tingut, segons el grup polític d'IPV, un gran èxit entre la població vilanovina, que "s'ho ha pres amb humor". El mateix Cividanes explica que "vaig demanar-ne quatre talonaris i ja els he esgotat tots". El preu de la butlleta és de tres euros, una sisena fracció del qual es destina al donatiu.

Des de l'Ajuntament de Vilanova del Camí i el grup del PSC s'ha declinat comentar aquesta idea del partit opositor, ja que les tensions són d'abans d'aquesta legislatura.

Els impulsors van encarregar 12.000 euros en talonaris, per bé que admeten que potser no els esgotaran, malgrat el bon ritme de vendes. La pregunta clau. N'oferiran a l'alcalde? "Sí, és clar. I no li demanarem que ens el compri, l'hi regalarem" ,assegura Cividanes. El capítol definitiu de la broma, el proper 22 de desembre.