La cantant Amy Winehouse, morta el passat mes de juliol de 2011, semblava no saber administrar bé la seva fortuna. Recentment s'ha destapat la despesa milionari que feia mensualment en amics, drogues i capricis.

"Era com donar-li diners a un nadó. No podia evitar malgastar-los", deia Alex Foden, qui va ser amic i perruquer de la cantant, i també un altre addicte a les drogues. A més afegeix sense objeccions: "Abans que morís els seus diners anaven a parar a sangoneres".

Amy, que durant el seu últim any de vida va residir al conegut barri de Camdem, a l'est de Londres, pagava les seves drogues, els seus posteriors intents de rehabilitació i el seu lloguer. I també, segons afirma el seu amic Alex, malbaratava milers de lliures en la seva família i amics.

Entre el malbaratament d'Amy ha cridat l'atenció com va deixar al voltant de 2400 euros a un amic que tenia un problema amb una hèrnia, o li demanava al seu pare 1000 euros per a les despeses dels seus gatets, als quals la cantant tenia molt d'afecte .

El seu pare, Mitch Winehouse, va intentar sempre d'encoratjar-amb els diners, i també de protegir-la dels que volien aprofitar-se'n per aquest motiu. Però va ser en va. "Ella era una desinteressada. No li importaven els diners ni res d'això", diu el seu amic Alex.

La cantant britànica era directora de nombroses companyies com AW Promotions, Goal Music o Cherry Westfield. En el seu compte corrent apareixia una suma de 2,6 milions d'euros que no havien estat moguts en dos anys, potser ni ella mateixa sabia que tenia aquests diners.

Però d'altra banda, també donava part dels seus diners a la caritat. De fet era coneguda com 'soft touch', és a dir, si li preguntaven perquè col · laborés amb alguna associació benèfica ella deia que sí a tot. I donava.

En les últimes setmanes ha tingut lloc una voràgine d'especulacions sobre una possible fortuna submergida en inversions i propietats abans desconeguda. Però la veritat és que després d'una investigació s'ha descobert que la quantitat no era tan elevada com es predeia, només de 2,3 milions d'euros.

El principal actiu era el seu domicili de deu habitacions, que havia comprat el 2010, sota una hipoteca, segons confirma Coutts Bank, i que ara és la seu de la fundació que porta el seu nom, i que ajuda a joves amb problemes.