El Rei ja camina amb l'ajuda de dues crosses després de ser operat aquest dissabte a la matinada per la caiguda a Botswana, al sud de l'Àfrica. Segons l'informe mèdic enviat per la Casa Reial, Joan Carles I ha pogut descansar durant la nit sense calmants i la seva evolució és "plenament satisfactòria". Ja pot flexionar la cama 90 graus amb facilitat i sense dolor. El Rei seguirà ingressat a l'Hospital USP San José de Madrid tres o quatre dies més i segons el pronòstic del metge que el va operar, el doctor Ángel Villamor, en una setmana o deu dies el monarca es podrà incorporar a la seva activitat a la Zarzuela. El monarca es va trencar el maluc dret en caure durant un viatge de cacera a Botswana.

El doctor Ángel Villamor, que va dirigir l'operació al monarca, va explicar aquest dissabte en una roda de premsa que se li van aplicar dues cirurgies en una mateixa operació: d'una banda, de la fractura de maluc que s'ha fet en un viatge a Botswana i , d'altra banda, se li ha posat una pròtesi per substituir una articulació desgastada per artrosi. L'operació es va realitzar amb èxit i després de vuit hores d'observació a la UCI, el monarca ha estat traslladat a planta i aquesta nit ha pogut descansar sense calmants.

El Rei ja pot ha començat a caminar amb l'ajuda de dues crosses i la seva evolució és "plenament satisfactòria", segons l'informe mèdic que ha llegit aquest diumenge el director gerent del centre mèdic, Javier de Joz.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha visitat el Rei a l'hospital USP San José de Madrid on està ingressat. Està previst que el monarca segueixi ingressat tres o quatre dies més i que en una setmana o deu dies el monarca es podrà incorporar a la seva activitat a la Zarzuela.

El rei Joan Carles I ha estat operat aquesta matinada a l'Hospital USP San José de Madrid d'una fractura en tres fragments del maluc dret. Segons informa la Casa Reial en un comunicat el Rei s'hauria lesionat en una caiguda accidental durant un viatge a Botswana. Alguns digitals afegeixen que el monarca es trobava en un campament de caçadors, ja que el motiu del seu viatge hauria estat anar a caçar elefants. Fa poques hores tothom es fa ressó de la imatge publicada al perfil de Facebook de l'empresa Rann Safaris, on efectivament apareix el rei de caça.

Una vegada que les imatges s'han començat a difondre a través de les xarxes socials i diferents mitjans de comunicació han començat a publicar-les, l'accés a la web va deixar d'estar disponible i mostra el missatge: "This account has been suspended".

La web de rannsafaris.com ha caigut després que es fes pública aquesta imatge però el caché de googlecaché apareix informació que confirmaria que el Rey estava convidat i participava en activitats al Kiri Camp del delta de Okavonga.

La companyia tenia penjada a la seva pàgina web aquest matí una imatge del Rei amb una escopeta a la mà, davant d'un elefant abatut i al costat del propietari de l'empresa Jeff Rann. Una instantània que data de 2006. A més, en una altra imatge s'observa al cap de l'Estat posant davant els cadàvers de dos búfals.

La pàgina web a més recollia diferents imatges de diverses personalitats costat de animals que havien estat abatuts durant els safaris i alguns vídeos de com organitza les caceres.

Caçar elefants per 45.000 euros

El diagnòstic mèdic

El comunicat de la Casa Reial explica que el monarca ha estat intervingut d'aquesta fractura associada a l'artrosi i se li ha realitzat una reconstrucció de fragments de la fractura femoral i se li ha implantat una pròtesi de maluc. També afegeix que en les properes hores apareixeran informes mèdics més detallats, tot i així en el comunicat no es precisen les causes de l'accident.

L'ingrés hospitalari del rei Joan Carles es produeix la mateixa setmana que el seu net Felip Joan Froilà va patir un accident del que es recupera en una clínica de Madrid.

Per la seva banda la reina es trobava celebrant la Pasqua Ortodoxa amb la seva família a Grècia, on va arribar abans de conèixer l'accident del seu marit. Segons han informat fonts properes preveu tornar a Espanya el dilluns.