Roser Amills (Algaida, 1974) és una voyeur, una tafaner de l'erotisme. La mallorquina ha escodrinyat per l'ull del pany les alcoves d'un miler de personatges famosos a través de biografies, entrevistes, fotografies i cartes íntimes. El resultat és 'Les 1.001 fantasies més eròtiques i salvatges de la història'.

Amills recopila somnis i estímuls sexuals (de vegades practicats i consumats) "que, si es viuen de manera oberta, són molt saludables". Però que poden enverinar a tots els implicats "quan es viuen d'amagat i amb repressió", assegura la poeta mallorquina. Potser és aquesta la moralitat d'un tom sense pèls a la llengua i molt documentat que llança pràctiques sexuals tan bizarres i escabroses (que es remunten a l'època victoriana) com les del pintor salvador Dalí.

«La més dura de totes elles -relata Amills- me la va explicar la senyora Rius, una madame barcelonina que va treballar a la Casita Blancao. Va ser ella qui va veure l'escena ». En el quadre vivent: el pintor de Figueres, ja sexagenari, sodomitzava a un ànec mentre li tallava el coll. Amb les raneres de l'au, l'artista arribava al orgasme. Animant-lo a la feina es trobaven «les sueques», vuit dones espectaculars que viatjaven amb ell i a les quals els va demanar que li animessin al costat de la plantilla del Sant Mario: «diví, digueu diví».

L'escriptor Sánchez Dragó li va reconèixer a l'autora mallorquina que va ser testimoni d'aquesta pràctica en un dels seus viatges i que es va veure temptat a provar-la. Gabriele d'Annunzio també va mantenir liaisons amb algun ànec.

Bastonejar i sotmetre a fi de desig és un altre exercici de llit del gust de molts. A la desapareguda Amy Winehouse li complaïa el spanking, uns bons cops al cul, a Eva Longoria li agrada sentir-se indefensa quan la lliguen al llit amb mocadors de seda, o el pope beatnik. William S. Burroughs va matar la seva dona d'un tret quan jugava a ser Guillem Tell.

L'erotisme, assegura Amills, sempre ha estat i serà una qüestió d'estat. No només es tracta de les amants que han tingut els reis ("explica la llegenda que un va arribar a fabricar-se una perruca a partir del borrissol púbic de les seves companyes de llit"), sinó que hi ha hagut moltes fantasies eròtiques que han canviat el curs de la història.

És el cas, per exemple, de la conquesta d'Egipte per part de Napoleó, "que va estar condicionada per un embolic de faldilles". També existeix la teoria que una amant despitada, Désirée Clary, va ordenar que enverinessin el general Bonaparte amb arsènic quan estava exiliat a l'illa de Santa Elena.

"En alguns casos", assegura Amills, "en qüestió de sexe hem anat cap enrere". L'ànim del llibre és descobrir aquest patrimoni històric de fantasies sense jutjar. En aquest sentit, el lema de l'escriptora és el mateix que el de Buñuel: "la imaginació mai delinqueix". En el camí de preparació i documentació del tom, hi va haver impactes i sorpreses.

En aquesta categoria última hi va haver diverses. És el cas de Sant Agustí. Quan aquest encara no era sant, es dedicava a passejar per bacanals i orgies on la bisexualitat no era un tabú. Així fins que va conèixer la fe. Caterina de Siena, que havia fet vot de castedat als set anys i que no coneixia home algun, en una de les visions va somiar que Jesús li demanava en matrimoni amb un anell fabricat amb la pell del seu prepuci.

A l'altra banda, en els inferns, el cap d'una de les seves satàniques majestats, en concret la de Mick Jagger, va ser trobada per l'inspector Gordon Dinley, durant una batuda a la casa de camp de Keith Richards, entre les cames de Marianne Faithfull. En el seu sexe es fonia una xocolatina.