Els tècnics del cineasta James Cameron es fixen en un submarí català

Ictineu 3 rep elogis als EUA i presenta al món la primera bateria submarina d'ió liti certificada

26.01.2013 | 00:00

Els responsables del submarí Ictineu 3 -primer submergible científic tripulat de Catalunya i l'Estat- han presentat al congrés internacional Underwater Intervention 2013, celebrat a Nova Orleans (EUA), les seves bateries d'ió liti polímer desenvolupades durant els últims 5 anys i que són les primeres d'aquest tipus en tot el món certificades i tolerants a la pressió. Aquestes bateries són compactes, funcionen sota l'aigua fins a altes profunditats i s'han convertit en les primeres a oferir una gran capacitat energètica (més de 10 KW/h) en aquest context.
La presentació internacional en primícia ha tingut un gran èxit entre els assistents experts en tecnologia submarina. En concret, l'audiència de Nova Orleans ha elogiat la quantitat i qualitat de tests que s'han realitzat per verificar la viabilitat i seguretat de les bateries, l'anàlisi de riscos i el procediment en el seu disseny. D'aquesta manera, l'empresa catalana Ictineu Submarins ha estat la primera a escala mundial a tenir un producte acabat d'aquestes característiques, comercialitzable, fiable, segur i certificat per a submarins tripulats, que també es pot aplicar a altres tipus de vehicles i plataformes submarines.
En el transcurs del congrés internacional, tant les bateries com el mateix submarí Ictineu 3 han aixecat moltes expectatives i interès per part de tots els participants, amb possibilitats de negoci a escala internacional. En aquest sentit, algunes empreses i institucions ja s'han interessat pel sistema de bateries desenvolupat per Ictineu Submarins per aplicar-lo a altres vehicles.
L'equip de l'Ictineu 3 també ha rebut elogis tant pel seu disseny com per les seves funcionalitats, prestacions i qualitat en la construcció. De fet, el disseny català ha estat considerat com el submarí "més bonic i elegant" de la fira. En especial, l'equip i l'enginyer en cap del James Cameron s'han interessat molt pel disseny i construcció de l'Ictineu 3, i han afirmat que "és un projecte excel·lent" i que "a James Cameron li agradaria molt".

Gent

Shakira i Piqué.
Shakira i Piqué allunyen els rumors sobre una ruptura

Shakira i Piqué allunyen els rumors sobre una ruptura

Mitjans colombians especulen sobre una possible separació i el català publica una imatge de la...

Els cinc tipus de lletra que no hauries de fer servir mai en el teu currículum

Els cinc tipus de lletra que no hauries de fer servir mai en el teu currículum

Per als seleccionadors, el disseny del CV és tan important com el que s'explica en ell

La sonda Cassini es desintegra a Saturn; què ha permès descobrir?

La sonda Cassini es desintegra a Saturn; què ha permès descobrir?

La NASA es mostra satisfeta per una missió que ha durat 20 anys i que ha superat totes les...

El cabreig de Francisco Marhuenda després de ser acomiadat de 13TV

El cabreig de Francisco Marhuenda després de ser acomiadat de 13TV

El periodista critica que els responsables de la cadena «no s'han molestat» a trucar-lo

Enllaços recomanats: Premis cinema