Els tècnics del cineasta James Cameron es fixen en un submarí català

Ictineu 3 rep elogis als EUA i presenta al món la primera bateria submarina d'ió liti certificada

26.01.2013 | 00:00

Els responsables del submarí Ictineu 3 -primer submergible científic tripulat de Catalunya i l'Estat- han presentat al congrés internacional Underwater Intervention 2013, celebrat a Nova Orleans (EUA), les seves bateries d'ió liti polímer desenvolupades durant els últims 5 anys i que són les primeres d'aquest tipus en tot el món certificades i tolerants a la pressió. Aquestes bateries són compactes, funcionen sota l'aigua fins a altes profunditats i s'han convertit en les primeres a oferir una gran capacitat energètica (més de 10 KW/h) en aquest context.
La presentació internacional en primícia ha tingut un gran èxit entre els assistents experts en tecnologia submarina. En concret, l'audiència de Nova Orleans ha elogiat la quantitat i qualitat de tests que s'han realitzat per verificar la viabilitat i seguretat de les bateries, l'anàlisi de riscos i el procediment en el seu disseny. D'aquesta manera, l'empresa catalana Ictineu Submarins ha estat la primera a escala mundial a tenir un producte acabat d'aquestes característiques, comercialitzable, fiable, segur i certificat per a submarins tripulats, que també es pot aplicar a altres tipus de vehicles i plataformes submarines.
En el transcurs del congrés internacional, tant les bateries com el mateix submarí Ictineu 3 han aixecat moltes expectatives i interès per part de tots els participants, amb possibilitats de negoci a escala internacional. En aquest sentit, algunes empreses i institucions ja s'han interessat pel sistema de bateries desenvolupat per Ictineu Submarins per aplicar-lo a altres vehicles.
L'equip de l'Ictineu 3 també ha rebut elogis tant pel seu disseny com per les seves funcionalitats, prestacions i qualitat en la construcció. De fet, el disseny català ha estat considerat com el submarí "més bonic i elegant" de la fira. En especial, l'equip i l'enginyer en cap del James Cameron s'han interessat molt pel disseny i construcció de l'Ictineu 3, i han afirmat que "és un projecte excel·lent" i que "a James Cameron li agradaria molt".

Gent

La princesa Mako.
La princesa Mako del Japó ho deixa tot per amor

La princesa Mako del Japó ho deixa tot per amor

La primogènita del príncep Fumihito del Japó renuncia als seus títols per casar-se amb un civil

Nicole Kidman trenca a plorar a la catifa vermella de Cannes

Nicole Kidman trenca a plorar a la catifa vermella de Cannes

El seu marit Keith Urban va intentar consolar l'actriu amb un ampli somriure i una abraçada

Així s'ha de negociar un ascens laboral

Així s'ha de negociar un ascens laboral

Tingues en compte aquestes pautes si busques prosperar a l'empresa i aconseguir un millor sou

Porta la compra sense esforç amb el carretó d'anar a comprar de Regió7

Porta la compra sense esforç amb el carretó d'anar a comprar de Regió7

Anar a comprar és una tasca molt quotidiana, però que s’ha de dur a terme...

Enllaços recomanats: Premis cinema