Els tècnics del cineasta James Cameron es fixen en un submarí català

Ictineu 3 rep elogis als EUA i presenta al món la primera bateria submarina d'ió liti certificada

26.01.2013 | 00:00

Els responsables del submarí Ictineu 3 -primer submergible científic tripulat de Catalunya i l'Estat- han presentat al congrés internacional Underwater Intervention 2013, celebrat a Nova Orleans (EUA), les seves bateries d'ió liti polímer desenvolupades durant els últims 5 anys i que són les primeres d'aquest tipus en tot el món certificades i tolerants a la pressió. Aquestes bateries són compactes, funcionen sota l'aigua fins a altes profunditats i s'han convertit en les primeres a oferir una gran capacitat energètica (més de 10 KW/h) en aquest context.
La presentació internacional en primícia ha tingut un gran èxit entre els assistents experts en tecnologia submarina. En concret, l'audiència de Nova Orleans ha elogiat la quantitat i qualitat de tests que s'han realitzat per verificar la viabilitat i seguretat de les bateries, l'anàlisi de riscos i el procediment en el seu disseny. D'aquesta manera, l'empresa catalana Ictineu Submarins ha estat la primera a escala mundial a tenir un producte acabat d'aquestes característiques, comercialitzable, fiable, segur i certificat per a submarins tripulats, que també es pot aplicar a altres tipus de vehicles i plataformes submarines.
En el transcurs del congrés internacional, tant les bateries com el mateix submarí Ictineu 3 han aixecat moltes expectatives i interès per part de tots els participants, amb possibilitats de negoci a escala internacional. En aquest sentit, algunes empreses i institucions ja s'han interessat pel sistema de bateries desenvolupat per Ictineu Submarins per aplicar-lo a altres vehicles.
L'equip de l'Ictineu 3 també ha rebut elogis tant pel seu disseny com per les seves funcionalitats, prestacions i qualitat en la construcció. De fet, el disseny català ha estat considerat com el submarí "més bonic i elegant" de la fira. En especial, l'equip i l'enginyer en cap del James Cameron s'han interessat molt pel disseny i construcció de l'Ictineu 3, i han afirmat que "és un projecte excel·lent" i que "a James Cameron li agradaria molt".

Gent

La imatge de la protesta.
Pamela Anderson, en contra de la tauromàquia

Pamela Anderson, en contra de la tauromàquia

La coneguda actriu denuncia les festes amb un posat davant la plaça de Nimes

Un truc eficaç per deixar les tovalloles velles com noves

Un truc eficaç per deixar les tovalloles velles com noves

Descobreix com deixar aquests draps aspres suaus com la seda

Una dutxa per aplicar crema solar ideada a Catalunya

Una dutxa per aplicar crema solar ideada a Catalunya

Un emprenedor gironí ha dissenyat un aparell que, amb un euro, ofereix protecció solar de factor 25

Troben bacteris fecals al gel de tres famoses cadenes de menjar ràpid

Troben bacteris fecals al gel de tres famoses cadenes de menjar ràpid

Unes proves realitzades en un famós programa de la BBC demostren que el gel de tres grans...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema