El gran rabí de França, Gilles Bernheim, va reconèixer ahir plagis i que va mentir sobre la seva titulació acadèmica, però va refusar dimitir, en declaracions a una ràdio jueva i enmig de la polèmica pel seu comportament.

Bernheim va dir, després de diversos dies de silenci, que considerava una "deserció" deixar el càrrec al capdavant dels jueus de França, encara que va admetre que va cometre plagis, entre els quals el d'una obra contra el matrimoni homosexual que va ser citada pel papa Benet XVI.

El gran rabí ja va reconèixer la setmana passada que va copiar passatges d'altres obres en escrits publicats amb la seva autoria, i ahir va assegurar a l'emissora Ràdio Shalom que no considera dimitir del seu càrrec perquè això suposaria una decepció per a les persones que l'han considerat en "alta estima. Molta gent, per poc que un tingui una mica d'èxit, et percep com una mena d'heroi", va assegurar Bernheim, que va afegir que "un no té ganes de decebre'ls i es tanca en una imatge que els altres tenen de tu".