Un total de 76 estudiants distribuïts en 15 equips procedents d'universitats espanyoles i estran-geres competiran en el Concurs Internacional de Robòtica AESSBot'13, l'única prova de la qual consisteix a crear en 24 hores un robot que sigui capaç de fer determinades accions utilitzant una impressora 3D.

La 17a edició del concurs, organitzat per l'associació AESS Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC), se celebrarà del 8 al 10 de novembre al Disseny Hub Barcelona, en el marc de la Barcelona Developers Conference i de la Setmana de la Ciència 2013.

El concurs consta d'una única categoria, l'AESS Challenge 24 hores, en què els participants es concentren en el disseny, programació i muntatge d'un robot capaç de fer i resoldre una situació que es pugui produir en la vida real. Per exemple, l'any passat els concursants van muntar un robot aspirador autònom.

L'organització plantejarà la taverna que han de programar els participants a l'inici del concurs i lliurarà a cada equip un microprocessador, motors, sensors i material plàstic limitat per muntar el robot utilitzant una impressora en 3D.

Una vegada implementat el robot amb els requisits mínims que exigeix l'organització, els equips podran programar noves funcionalitats i podran intercanviar part de la seva puntuació per aconseguir els elements addicionals que necessitin.