Un total de 220 polítics han contractat els serveis de l'empresa Eliminalia, una de les poques que hi ha a Espanya dedicada a esborrar dades personals d'Internet, perquè faci desaparèixer del núvol informàtic i xarxes socials dades negatives sobre la seva persona. Una sentència feta pública pel Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) empara el "dret a l'oblit" a la xarxa i és fruit d'un litigi entre l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i Google, instada per un ciutadà català resident a la Corunya.

Segons els responsables d'Eliminalia, cada vegada hi ha més persones interessades a contractar els serveis d'una empresa per esborrar aquella informació molesta publicada en articles de premsa, fòrums, blogs, pàgines web o xarxes socials.

El president d'aquesta empresa barcelonina, Diego Sánchez, explica que "cada any notem un creixement notable de gent interessada en els nostres serveis. L'any passat vam tenir més de 400 clients particulars, 220 polítics i 7 entitats bancàries nacionals i internacionals". Té un equip que esborra d'un en un tots els enllaços i informacions sobre una persona o empresa.