El periodista Jordi Basté ha anunciat aquest dilluns que continuarà un any més al capdavant d''El món a RAC1'. Basté ha assegurat en el 'Davantal' sentir-se esgotat i arribar al final de temporada fent "esses" i ha denunciat haver rebut "pressions", que, ha dit, "sortosament em filtren". Pel conductor d''El món a RAC1' seria un "error imperdonable" fer canvis ara i no ser "la veu" per explicar el pròxim 11 de setembre i la consulta, en una temporada que ve que "formarà part dels llibres d'història". "Quan un cotxe va a 550 per hora, un insignificant cop de volant deu significar una estimbada sense supervivents", ha indicat Basté en la seva editorial.

"Trairia la meva feina de comunicador però sobretot als oients que ens heu fet confiança al llarg d'aquests set anys i que ens heu posat al capdavant tirant del carro que no fóssim la veu del que passarà a partir de la temporada que ve", ha reiterat Basté, que ha admès que les últimes setmanes han estat "complicades" pels comentaris sobre el seu futur i que en algun moment s'ha preguntat "si val la pena continuar" perquè l'any que ve "serà pitjor".

El conductor d''El món a RAC1' ha reivindicat que el seu programa és "transversal, transnacional i transgeneracional" i la "pluralitat d'idees" de la tertúlia diària.