La tecnologia vestible (wearable) comença a fer-se lloc a través de polseres quantificadores i rellotges connectats, dispositius que ac-tuen de sensors corporals i albiren nous usos en l'àmbit de la salut. Són part de l'Internet de les coses i grans actors tecnològics hi estan interessats. Companyies com Google i Apple ja han fet passos, aprofitant la forta implantació de la tecnologia personal, per aprofundir a l'entorn de la salut.

Apple va presentar fa unes setmanes l'aplicació Health, destinada a centralitzar tota la informació sobre la salut i l'activitat de l'usuari: variables com el ritme cardíac, el nivell de glucosa en sang i la freqüència respiratòria.

Per la seva banda, Google ha anunciat la plataforma Google Fit, pensada per organitzar tota la informació que un usuari pugui recollir sobre el seu físic.

Fins que aquestes iniciatives es materialitzin, polseres i rellotges connectats actuen com a extensió de l'smartphone i permeten des de rebre alertes d'aplicacions mòbils fins a contestar trucades.

Entre els dispositius sense pantalla destaquen Shine, Smartband de Sony, Up24 de Jawbone i les pioneres Fitbit Flex i Nike Fuelband. Tots mesuren i recullen dades corporals que després l'usuari pot analitzar en el seu dispositiu.

Shine ha estat l'últim a arribar: és un petit disc metàl·lic resistent a l'aigua que pot portar-se al canell o en altres parts del cos per monitoritzar diferents menes d'activitat física i els cicles del son.

Fitbit Flex és una de les més populars: una polsera de plàstic de diferents colors que mesura els passos i les calories cremades, controla el son i actua de despertador silenciós mitjançant vibració.

En aquesta línia treballa també Jawbone Up24, que amb la seva aplicació permet analitzar l'activitat i el somni en conjunt amb dades d'alimentació i estats d'ànim.

La veterana Nike Fuelband, que acaba d'arribar a Android, se centra exclusivament a mesurar el moviment i mira de motivar l'usuari perquè aconsegueixi els objectius que s'ha proposat.

Smartband, la proposta colorista de Sony, també registra el son, els passos fets i les calories cremades, però a més serveix de despertador silenciós mitjançant vibració.

Una mica més lluny volen anar els dispositius amb pantalla tàctil, la majoria rellotges intel·ligents que actuen com a extensió del telèfon, entre els quals es troben Pebble, Samsung Gear Fit o Gear2 i Sony Smartwatch 2. En aquest àmbit, Google va presentar Android Wear, la seva aposta per a la tecnologia vestible. Google pretén que Android Wear sigui la clau d'entrada a un món de múltiples pantalles. Els dispositius que funcionin amb Android Wear oferiran informació que considerin rellevant per a l'usuari, mostraran notificacions d'aplicacions mòbils, permetran gestionar trucades i controlar la música i es podran controlar amb la veu. Samsung, LG i Motorola ja han desenvolupat rellotges per a Android Wear, si bé el més prometedor és el Moto 360, l'únic de format circular fins avui.

S'espera que Apple contraataqui el setembre amb la seva proposta.